DGP103 kontrolpanel > Spisinsatser och kaminer > Pumpar, ventiler och styrsystem  |  Print  |  Tipsa en vän
Pris SEK 1.750,00Artikelnummer DGP103
   

Styrsystem för pumpar och fläkt

Beskrivning:

Microprocessorpanel för termostatstyrning av cirkulationspumpar.
Används för termostatstyrning av cirkulationspumpar för Traditionella vattenmantlade spisinsatser utan EXT AIR Extern luftanslutning samt för Traditionella vattenmantlade spisinsatser utrustade med EXT AIR Extern luftanslutning kombinerat med manuell reglering.

DGP103 fyller samma funktion som Aquaflams fullregleringssystem. Vid beställning av en Aquaflam spisinsats bör alltså tillvalet fullregleringssystem väljas istället för köp av DGP103. DGP103 kan dock användas för insatser från Aquaflam som endast utrustats med manuellt regleringssystem för start/stopp av LTC141/AFl eller annan laddomat.

Termostatstyrning av cirkulationspumpar
DGP103 levereras även med inbyggd temperaturgivare och har två anslutningar för cirkulationspumpar samt en anslutning för ev. elektrisk fläkt. DGP103 kan styra 1-2 st. cirkulationspumpar till en ackumulatortank.

Termostatstyrningen sätter cirkulationspumpen/pumparna i drift när temperaturen i den vattenmantlade insatsen är högre än X (värdet av X kan fritt programmeras men innebär vanligen 50°C-70°C). Cirkulationspumpen är sedan i drift så länge temperaturen är högre än X. Sjunker temperaturen till under X och förblir konstant lägre än X i ca 30 min så stängs pumpen av per automatik. Genom inställningen ”Hysteria” kan ett bredare intervall för X programmeras in, istället för angivelse av ett exakt specifikt värde för X. Pumpen tar ström direkt ifrån kontrollpanelen.

Säkerhet
Lysdioden (LED) blinkar och larm med varningsljud startar om temperaturen i den vattenmantlade insatsen stiger till 90°C-95°C (värdet är programmerbart). Även inbyggd frostsäkringsfunktion finns.

Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden
Klicka för att förstora bilden

 

Mygind Design Scandinavia AB  -  Stockamöllan Herrgård  -  241 96 Stockamöllan
Tel. +46 (0)413 544 151 (10:00 - 17:00)  -  E-mail: info@mygind.se  -  Org.nr.: 556708-2192

American Express EuroCard / MasterCard Visa Visa Electron