DGP102 Styrsystem > Spisinsatser och kaminer > Pumpar, ventiler och styrsystem  |  Print  |  Tipsa en vän
Pris SEK 2.575,00Artikelnummer DGP102
Storlek: 
   

Styrsystem för laddpaket och extern luft.

Beskrivning:

Elektroniskt spjäll med microprocessorpanel.
Används för automatisk reglering av externt luftintag för Traditionella spisinsatser samt Traditionella vatten- mantlade spisinsatser, som utrustas med externa luftintaget EXT AIR. Används ej för Aquaflam insatser utrustade med fullregleringssystem. För övriga Aquaflam insatser används AFLLCD istället för DGP102. DGP102 fungerar även för termostatstyrning av cirkulationspumpar för Traditionella vattenmantlade insatser.

DGP102 för styrning av externt luftintag
Med DGP102 styrs det externa luftintaget automatiskt. Förbränningen sker då mer miljövänligt och innebär upp till 30 % lägre vedförbrukning.

DGP102 för termostatstyrning av cirkulationspumpar - vid vattenmantlad spisinsats
DGP102 levereras även med inbyggd temperaturgivare och har två anslutningar för cirkulationspumpar samt en anslutning för eventuell elektrisk fläkt. DGP102 kan styra 1-2 st cirkulationspumpar till en ackumulatortank. Termostatstyrningen sätter cirkulationspumpen/pumparna i drift när temperaturen i den vattenmantlade insatsen är högre än X (värdet av X kan fritt programmeras men innebär vanligen 50°C-70°C). Cirkulationspumpen är sedan i drift så länge temperaturen är högre än X. Sjunker temperaturen till under X och förblir konstant lägre än X i ca 30 min så stängs pumpen av per automatik. Genom inställningen ”Hysteria” kan ett bredare intervall för X programmeras in, istället för angivelse av ett exakt specifikt värde för X. Pumpen tar ström direkt ifrån kontrollpanelen.

Säkerhet
Lysdioden (LED) blinkar och larm med varningsljud startar om temperaturen i den vattenmantlade insatsen stiger till 90°C-95°C (värdet är programmerbart). Även inbyggd frostsäkringsfunktion finns.

Mått Ø: 125 mm (standard). Kan även beställas i 100 mm.

Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden

Klicka för att förstora bilden
Klicka för att förstora bilden

 

Mygind Design Scandinavia AB  -  Stockamöllan Herrgård  -  241 96 Stockamöllan
Tel. +46 (0)413 544 151 (10:00 - 17:00)  -  E-mail: info@mygind.se  -  Org.nr.: 556708-2192

American Express EuroCard / MasterCard Visa Visa Electron